onsdag 25 november 2009

Då var årets julsnaps redo...bli jul nu bara!



Hej alla förväntansfulla bratz!
Snart är de jul!
Detta ville jag och Lars fira genom att göra våran egna hemmagjorda julsnapps.
Vi gjorde två olika snapsar, bifogar recept här nedan.

Henrik's dill & senaps snaps
35 cl brännvinnspecial alk.32%
4-5 st färska dillkvistar
5 st citronzester ( var noga att få bort de vita baksidan av skalet, då de ger en dålig beskhet)
13 gram gula senapsfrön
2 gram hel kummin
2 gram hel fänkol
2,5 cl strösocker

Låt stå och dra i 2 veckor.
Dubbelsila sedan innehållet genom en te sil, i en ny flaska.
Innan servering lägg i nya fräscha dillkvistar och citronzester.
Serveras väl kyld samt med frostade glas.

Kommentar: Passar mycket bra till julskinkan och sillen.


Henrik's julsnaps
35 cl brännvinnspecial alk.32%
5 st långa kanelstänger
6 st apelsinzester ( var noga att få bort de vita baksidan av skalet, då de ger en dålig beskhet)
15 gram hel kardemumma
4 st hela kryddnejlikor
2 gram hel kummin
1 gram hel anis
5 cl strösocker

Låt stå och dra i 2-4 veckor.
Dubbelsila sedan genom en tesil i en ny flaska.
Innan servering lägg i 3 st nya hela kanelstänger samt 3 st apelsinzester.
Serveras väl kyld samt med frostade glas.

Kommentar: Passar bra till en trevlig juldessert eller som trevlig sällskaps snaps.

Nog om snaps, idag tog jag och Lars även bort mina 6 stygn som jag lyckades dra på mig i Hong kong.
De kittldes lite men skönt att dom är borta nu.

Ska nog ta och ställa mig och mixa lite techno, var evigheter sedan.
Klockan är bara 16.00 och det är kolsvart ute nu.

Ha det toppen alla knegare!

Mvh// Henrik

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar